Poikkeustila 2008

Vuosi 2008 oli monikasvojen 30 toimintavuosi ja näytelmä oli Pirjo Toikan: Poikkeustila.

Yhdistyksen puheejohtaja kertoili käsiohjelmassa seuraavasti

Poikkeustila 2008 Teatteri Monikasvot 30 vuotta !

Porin työväenopiston näytelmäpiiri Monikasvot täyttää tänä keväänä 30 vuotta ja Teatteri Monikasvot ry 10 vuotta. On juhlan aika. Yhdistyksen taloudellinen tilanne ei salli juhlallisuuksia ansiomerkkeineen ja kutsuvieraineen. Juhlimme työn eli harrastuksemme merkeissä. Keskitymme tähän mitä teemme.

Meille tämä Poikkeustila ei ole poikkeustila. Meille tämä on olemassaolomme syy ja tarkoitus. 30 vuoden ajan toimintamme perusmääreet ovat pysyneet samoina. Kevääksi iso näytelmä, toisinaan vuoden aikana lisäksi 1-2 pientä produktiota. On toteutettu ryhmän itse kirjoittamia tekstejä, paikallisten kirjailijoiden näytelmiä, suomalaisia laatunäytelmiä, isoja maailmanklassikoita ja ajankohtaisia produktioita.

Ryhmässä on aina vasta-alkajia ja pidempään harrastaneita. Osa on mukana myös alueen muissa teatteriryhmissä. Ryhmäläisten ikäjakauma on laajimmillaan ollut 14-80 vuotta. Teatterissamme eri-ikäiset ja erilaisen elämäntilanteen ja taustan omaavat ihmiset kohtaavat. Me olemme Monikasvoja!

Teatteri Monikasvot ry:n päätehtävä on tehdä mahdolliseksi opiston näytelmäpiirin yleisöesitykset. Opiskelijoiden kurssimaksuja vastaan opisto antaa ohjaajan sekä harjoitusten ja esitysten ajaksi auditoriotilan. Yhdistys tuottaa esitykset, maksaa mm. esitysoikeudet ja muita tuotantokustannuksia sen mihin varat kulloinkin riittävät. Suurimmalta osin lavastus, puvustus ja tarpeisto hoituu niin, että ryhmäläiset ostavat, lainaavat, kerjäävät ja tekevät kaiken itse. Tuloistamme lähes kaikki saadaan esitysten yleisöltä vapaaehtoisten käsiohjelma- ja pääsymaksujen ja kahvimyynnin tuottoina.

Monikasvot kiittää kaikkia 30 vuoden aikana meitä tukeneita, kaikkia entisiä ja nykyisiä Monikasvoja sekä työväenopistoa. Monikasvot kiittää myös ennen kaikkea yleisöä, Teitä(kin) varten me esityksemme teemme. Kiitämme teitä osallistumisestanne, aplodeistanne, ja myös euroistanne, jotka tekevät esitystoimintamme mahdolliseksi.

Viihtymistä, teatterin taikaa, ajattelemisen aihioita ! toivottaa Tommi Virhiä Monikasvot ry (pj) — Monikasvo jo 20 vuotta